Κινούμε Ηλεκτρικά: Επιδότηση για αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα

Ενίσχυση της αγοράς αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, δικύκλων, τρικύκλων και ποδηλάτων, με δυνατότητα απόσυρσης παλαιού οχήματος, καθώς και της αγοράς και εγκατάστασης «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης

Πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών.

Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση της αγοράς αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, δικύκλων, τρικύκλων και ποδηλάτων, με δυνατότητα απόσυρσης παλαιού οχήματος, καθώς και της αγοράς και εγκατάστασης «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης.

Ωφελούμενοι της παρούσας δράσης είναι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α:
Φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες), που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διαθέτουν ΑΦΜ, και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έγκρισης της αίτησής τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β:
Όλες οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα, κάθε μορφής και κάθε μεγέθους.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα αγοράς ή μίσθωσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή ηλεκτρικού ποδηλάτου ή δίκυκλου/τρίκυκλου. Ο ωφελούμενος δικαιούται την επιπλέον επιδότηση μέσω της απόσυρσης παλαιού οχήματος (πλην ποδηλάτου), ή/και την επιπλέον επιδότηση αγοράς «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης.
  • Κάθε αποδέκτης της κατηγορίας Β δικαιούται αγοράς ή επαγγελματικής μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων ή/και ηλεκτρικών ποδηλάτων ή/και ηλεκτρικών δίκυκλων ή τρίκυκλων. Δικαιούται την επιπλέον ενίσχυση μέσω της απόσυρσης παλαιού οχήματος ή/και δίκυκλου/τρίκυκλου, ή/και της επιπλέον ενίσχυσης για την αγορά «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης

Εταιρείες που έχουν ως κύρια δραστηριότητα μια εκ των ΚΑΔ 77.1, 77.21.10.08, 55.1, 55.2, 55.3, 53.20.12.00 δικαιούνται επιδότησης για την αγορά έως δέκα ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Εταιρείες που έχουν ως κύρια δραστηριότητα το λιανικό και χονδρικό εμπόριο αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων, καθώς και μοτοσυκλετών (ήτοι αντιπροσωπείες οχημάτων), δύνανται να επιδοτηθούν αποκλειστικά και μόνον για την αγορά οχημάτων επίδειξης, τα οποία υποχρεούνται να μεταπωλήσουν σε χρονικό διάστημα έξι μηνών από την αγορά τους.

Ποσοστά Επιδότησης (Δείτε Αναλυτικά)

Πρόσκληση

Λίστα επιβατικών

Λίστα οχημάτων τύπου L 

Η διάρκεια υποβολής αιτήσεων θα είναι έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023

 

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, το σύνολο της επιδότησης για τα ταξί θα φτάνει τις 22.500 ευρώ.
Συγκεκριμένα η επιδότηση θα αφορά ΑΜΙΓΩΣ Ηλεκτρικά (όχι υβριδικά) και θα επιδοτεί 40% της καθαρής αξίας του οχήματος (με μέγιστο τα 17.500 ευρώ). Επιπρόσθετα σε περιπτώσεις απόσυρσης/καταστροφής οχήματος θα επιδοτεί το ποσό των 5.000 ευρώ.

Δείτε τη λίστα με τα επιλέξιμα TAXI

Διαβάστε το PDF

Δυτική Ελλάδα: Πύργος 2621500567
Κρήτη: Χανιά, 2821073651
Ιόνιο: Ζάκυνθος, 2695195674
Ιόνιο: Κέρκυρα, 2661200859
Αττική: Νέα Ιωνία, 2102209907

Email: [email protected]; [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Γράψτε μας τον κλάδο στον οποίο ανήκετε

Για να εμφανιστει κουμπι εκδηλωσης ενδιαφεροντος

ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Εκδηλώστε Ενδιαφέρον
Μέγεθος Γραμματοσειράς