Παράταση Κτηματολόγιο: Λήξη Προθεσμίας 31 Δεκεμβρίου Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο

Τι ισχύει για τις παρατάσεις Κτηματολογίου στην Κρήτη (updated Δεκέμβριος 2023):

Επίσημα αυτό που ισχύει για τις δηλώσεις (πρώτη φάση) ακίνητης περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, είναι πως αν δηλώσετε το ακίνητό σας έως 31 Δεκεμβρίου 2023 δεν θα έχετε προστίματα.

Σχετικά με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την αναφορά παράτασης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2024, αυτή αφορά τη διόρθωση λαθών (ημιτελική φάση) και στην αποκατάσταση προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί σε ιδιοκτησίες στα παλιά όρια του δήμου Χανιών, Ηρακλείου,Ρεθύμνου (και γενικότερα όλης της Ελλάδας)

 

Τι θα γίνει εάν δεν υποβάλλετε δήλωση ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο έως 31 Δεκεμβρίου 2023;

Με τη λήξη της πρώτης φάσης του Κτηματολογίου (αυτή των υποβολών δηλώσεων), αρχίζει η αξιολόγηση των υποβληθέντων προτάσεων. Αυτό αρχικά μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με αρκετούς κινδύνους όπως το να καταχωριθούν κάποια όρια, σημεία, ή ακόμα και όλο το ακίνητο σας σε κάποιον συνοράτορα ή σε ‘’αγνώστου ιδιοκτήτη’’. Επιπλέον θα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας σας όπως η πώληση, η μεταβίβαση, η ένταξη του σε κάποια επιδότηση (πχ. ΕΣΠΑ, ΟΣΔΕ, Εξοικονομώ κτλ). Τέλος στη περίπτωση της εκπρόθεσμης δήλωσης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των προστίμων ή της υπερτιμολόγησης του τελικού παραβόλου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε:

ΚΤΗΜΑΤΟΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΡΗΤΗΣ στο 2821073651

Χανιά, Δικτύνης 2 – ktimahania@gmail.com

 

Μέγεθος Γραμματοσειράς